logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

Hiihtolomaviikon intensiivikurssilta kymmenen tutkintoa

Finlandia-hiihdolla alkanut, Juma-esitelmällä jatkunut Lahden Radioamatöörikerhon superviikon maanantaina oli myös kerhon vuosikokous mutta jo aikaisin aamupäivällä kerhon tiloissa oli alkanut hiihtolomaviikon intensiivikurssi.

Ensimmäisenä päivänä Seppo, OH2TO; esittelivät radioamatööritoimintaa yhdessä Jarin, OH2BU; kanssa.

Toisena päivänä aloitettiin määräysten lukemisella ja kertauksella ja puolelta päivin oli edessä K-moduulin tutkinto. Oppilaiden hyvästä tasosta kertoo se, että kaikki suorittivat tutkinnon yli 50 pisteen tuloksella, kun vaatimus on 45 pistettä. Erityisesti täytyy nostaa hattua Lasselle, joka tuli mukaan vasta toisen päivän aamuna ja pääsi kahden tunnin kuuntelulla mainioon 53 pisteeseen. Tutkinnon jälkeen aloitettiin tekniikan moduulin, T1, opiskelu.

Kolmantena päivänä käytiin läpi suurin osa tekniikkaa. Kerhon interaktiiviset opetuskalvot toimivat loistavasti ja aina välillä klikattiin linkki todellisiin tutkintokysymyksiin. Iltapäivä alussa tehtiin museolle tunnin kierros ja tutustuttiin Radiomäen upeaan historiaan.

Neljäntenä päivänä jatkettiin tekniikan opetusta koko aamupäivä ja lopulta kerrattiin vielä siihen asti opitut ennen "harjoitustenttiä." Tentin tarkoitus oli olla totuttelua ja omien heikkouksien selvittelyä, mutta kuinkas kävikään - kaikki menivät läpi! Hups! Jaska, OH3LV; oli neljä päivää antanut räätälöityä teho-opetusta Elli-Sylvialle, 14-v., T2-modulissa ja oppi tuotti hyvän tulokset - Elli-Sylvia meni kirkkaasti läpi!

Viidentenä päivänä oli jäljellä enää kaksi oppilasta: Lasse, joka ei ehtinyt torstain tenttiin ja Mikko, jolle Jaska, OH3LV; nyt antoi vuorostaan teho-opetusta. Kun Raimokin vielä saapui iltapäivän tutkintoon ja meni kirkkaasti T2-modulista läpi, oli viikon tavoitteet saavutettu ylitse odotusten:

Hiihtolomaviikon intensiivikurssi tuotti yhteensä kymmenen uutta tutkintoa: seitsemän perusluokan ja kolme yleisluokan tutkintoa sekä lisäksi kaksi K-moduulia, jotka jonkin ajan päästä täydentynevät vielä perusluokan tutkinnoiksi iltakurssin jatkuessa vielä huhtikuun puolelle.

Nuorin opiskelijoista, 14-vuotias Elli-Sylvia suoritti T2-moduulin ja yleni yleisluokkaan. Hieno suoritus nuorelta tytöltä! Kurssilaisten keski-ikä oli pienen piirun alle 40 vuotta! Läpimenneissä oli myös toinen YL, Riina!

Kurssi pääsi myös hyvin julkisuuteen! Kannattaa kuunnella seuraavasta linkistä lähes kolmen minuutin alkupala nyt perusluokkaan päässeen Aimon haastattelusta. Mitä yhteistä on kuntarakenneuudistuksella ja radioamatööritoiminnalla? Kuuntele, niin tiedät!

Seppo, OH2TO; vastasi liikenteen alkuopetuksesta ja Jari, OH2BU; liikenteen lopusta ja tekniikasta. Jaska, OH3LV; toimi tärkeänä tausta-apuna johdattaen kaksi kurssilaista räätälöidysti T2-tutkinnon läpi.

Tutkinto

Pena, OH3TY; kerhon pätevyystutkija, kertoo tutkinnon järjestelyt. Lasse ja Riina kuuntelevat tarkkoina.

Tutkinto

Tutkittavat täyttävät tutkintolomakkeita Penan, OH3TY; jatkaessa ohjeiden antamista.

Sergei

"Käsi otsalla" tai "Otsa pöydällä" tuntui olevan tutkittavien mieliasento. Koska kaikki menivät kuitenkin läpi, lienee asento ollut se oikea?

Tutkinto

Jaska, OH3LV; auttoi yhdessä Jarin, OH2BU; kanssa tutkinnon järjestelyissä ja valvonnassa. Vanhan Asemarakennuksen juhlasalin puitteet ovat hyvät tutkinnolle!

Takaisin etusivulle


Takaisin etusivulle