logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

"Meri-VHF" -kurssi ja tutkinto lauantai 3.3.2012

Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; järjestämä "Meri-VHF" -kurssi alkoi kerhon tiloissa tammikuun lopulla. Lahden Venekerhon myötävaikutuksella pidetty kurssi keräsi parhaimmillaan kerhon tiloihin jopa 18 kuulijaa, jotka jakautuivat melko tarkasti veneilijöihin ja radioamatööreihin.

Kurssin opettajana toimi Oiva, OH2NSM. Hänelle kurssi oli jo kolmas Lahdessa Päijänteen eteläpäässä mutta Oivan tililtä löytyy myös kaksi Luhangassa, Päijänteen pohjoispäässä pidettyä tutkintoa. Oivan opetustyyli on ainutlaatuinen - pahin maakrapukin oppii Oivan persoonallisessa opetuksessa.

Kun Päijänne tai useimmat Kymijoen vesistön järvet eivät ole meripelastuskeskusten vaikutusalueella, on veneilijöiden keskeinen VHF-liikenne todella tärkeää turvallisuuden kannalta.

Viimeisenä opetuspäivänä lauantaina kurssi alkoi jo varhain aamupäivällä. Kerhon pieneen luokkahuoneeseen ahtautui 17 henkeä mutta tunnelma oli mitä mainioin!

Iltapäivällä alkanutta tutkintoa johti Viestintäviraston valtuuttama pätevyystutkija Jyrki Savonen, OH6VV; joka oli lähtenyt liikkeelle myös aamupäivällä Jyväskylästä. Oppilaat kuuntelivat tarkkaavaisena Jyrkin esitystä, joka tuki Oivan antamia oppeja.

Pakollisten lomakkeiden täytön jälkeen 16 henkilöä ryhtyi ratkomaan visaisia kysymyksiä. Aikaa oli tarpeeksi mutta jokaisella oli tuntu, että jossakin meni pieleen. Lopuksi Jyrki kävi vastaukset läpi kysymys kysymykseltä - kuului huokaisuja puoleen ja toiseen. Lopulliset tulokset tulevat muutaman päivä päästä!

Kurssin sihteerinä ja järjestelijänä toimi Jari, OH2BU.

Sergei

Viimeisellä oppitunnilla kerhon luokkahuoneen täytti 16 kuuntelijaa ja opettaja Oiva, joka rauhallisen tehokkaasti kertasi asiaa!

Tutkinto

Jyrkin, OH6VV; (vas.) valvonnassa ensimmäisenä tehtävänä oli täyttää tutkintolomake.

Tutkinto

Jyrki, OH6VV; aloitti tutkinnon kertomalla "Meri-VHF" -liikenteestä ja -toiminnasta.

Tutkinto

Oppilaissa oli mukana ilahduttavan nuoria veneilijöitä ...

Tutkinto

.... mutta myös vanhempaa väkeä. Edessä Oiva, OH2NSM.

Tutkinto

Eki, OH2EKK; (oik.) viimeistelee vastauslomaketta. Taustalla ollaan jo lepotilassa.

Tutkinto

Viimeistä vastaajaa odotellessa alkoi tunnelma jo laueta.

Tutkinto

Jarmo, OH3QN; ja Kalevi, OH3NAO - tulevia "Meri-VHF"-operaattoreita.

Tutkinto

Tutkinnon lopuksi Jyrki, OH6VV; heijasti seinälle oikeat vastaukset.

Takaisin etusivulle


Takaisin etusivulle