logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

VUOSIKOKOUS JA PIKKUJOULUT 2013 VANHALLA VARTIOTUVALLA

Nopea vaalikokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja valitsi hallituksen

Kerhon vuosikokous eli ns vaalikokous pidettiin viime ma 9.12.2013. Kerhon pienet tilat tulivat täyteen ja osa joutui kuuntelemaan kokousta eteisen ja radiohuoneen puolelta. Osanottajalistaan kertyi nimiä peräti 35 riviä, muutaman myöhässä tulleen nimen vielä jäädessä puuttumaan listalta. Ilahduttavaa oli, että joukossa oli myös useita tulevia ensi kevään uusi radioamatöörejä.

Kokousta johti perinteisesti ja kokemuksella Kai, OH2PR; joka empimättä löi nuijalla pöytään selvät päätökset, jotka eivät miettimistä tarvinneet. Kerhon toimintasuunnitelma ja talousarvio lyötiin lukkoon vain pienillä keskusteluilla kolmesta asiasta, joista tärkeimpänä se, että kerho hakee jäsenyyttä Radio- ja tv-museosäätiössä.

Kerhon puheenjohtajana jatkaa Pekka, OH3JMJ; ja uusina hallitukseen valittiin Henry, OH3EGL; ja Ismo, OH2IV.

Kun muita asioita ei ollut, 45 minuutin kokouksen jälkeen puheenjohtaja passitti kokousväen 70 metrin päähän Radiomäen vanhalle vartiotuvalle pikkujoulun viettoon!

Kokouksen pöytäkirjan ja hyväksytyn toimintasuunnitelman voit lukea näistä linkeistä tai käydä lukemassa ne kerhon kotisivun pääuutissivun kautta.

Pikkujoulussa upeat arpajaiset ja muitakin palkitsemisia

Koska Lahden torin arkeologisia kaivauksia tekevät arkeologit ovat toistaiseksi valloittaneet Vanhan Radioaseman yläkerran tilat, saimme museolta ystävällisesti pikkujoulua varten käyttöömme Radiomäen vanhan Vartiotuvan tilat. Vartiotupa sijaitsee varsinaisen museorakennuksen ja Vanhan Radioaseman puolivälissä, vain kivenheiton - aikuisen oikeasti - päässä kerholta. Vartiotuvassa on kaksi kodikasta huonetta, sisustettuna vanhoilla huonekaluilla, kirjahyllyillä ym. kalusteilla. Siis todella intiimi ja kodikas pikkujoulun viettopaikka. Ei siis ihme, että eräät kerhon merkittävät jäsenet tulivat ehdottamaan, että kerho lunastaisi Vartiotuvan museosäätiöltä nimelliseen yhden euron hintaan ja siirtäisi asemansa ja mastonsa sinne ja vastaisi jatkossa sen yllä- ja kunnossapidosta. (Ehdotuksen taustalla oli se, että varsinainen museorakennus on juuri kaupan Lahden kaupungille nimelliseen sadan euron hintaan mutta muuten samoin ehdoin.)

Pikkujouluun saapui vuosikokoukseen osallistuneiden lisäksi vielä kymmenkunta henkeä eli paikalla taisi olla n. 45 henkeä. Laten, OH3RL; ja Harrin, OH3UP; keittämän kahvin ja glögin lisäksi nautittiin mm. Ranen, OH2FZ; kerhoiltaa varten leivotuttamaa pikkupullaa. Vanhemmille oli myös pari tonkallista valko- ja punaviiniä.

Mitä olisivat pikkujoulut ilman arpajaisia? Kaksisataa arpaa myytiin muutamassa minuutissa sillä olihan pääpalkinnon lisäksi voittoina peräti 52 tavaraa tai esinettä. Palkinnoissa oli mm. muutama hieno yleismittari, suklaa- ja konvehtirasioita, arvokkaita komponenttipusseja, ADSL ym. päätteitä, auton turvallisuuslaitteita, lippiksiä ym. Palkinnoista saamme ainakin kiittää seuraavia: Seppo, OH2TO; Henry, OH3EGL; Harri, OH3UP; Rami, OH3RV; Esa, OH3MWN; ja Samuli, OH2MGA. Toivottavasti kukaan lahjoittaja ei listalta unohtunut?

Palkintoja oli niin runsaasti, että voittopöydän ympärille kehkeytyi todellinen pile-up! Hieman vaikeaselkoiset voittolistat - sorry - aiheuttivat sen että muutama palkinto meni vääriin käsiin ja muutama jäi paitsi voittamaansa palkintoa. Otetaan opiksi ensi vuotta varten!

Lopuksi arvottiin pääpalkinto; valmiiksi ohjelmoitu 70 cm/ 2 metrin 5 watin lähetin-vastaanotin! Palkinnon voitti - voisiko olla parempaa voittajaa - Päivi, ex-OH3SL:n tytär, joka parhaillaan lukee koulutusmateriaalia ja suorittanee perusluokan tutkinnon varmasti vielä ennen joulua! Ennen palkinnon luovuttamista laitteesta poistettiin lähetysominaisuudet, sillä kaikkihan tietävät että radioamatöörilähettimen omistamiseen ja hallitsemiseen tarvitaan radioamatöörilupa - kun siis kuulet Päivin äänessä isänsä vanhalla tunnuksella OH3SL, olet kolme asiaa viisaampi: Päivi on 1) päässyt läpi tutkinnosta, 2) ostanut isänsä tunnuksen ja 3) rigin lähetysominaisuudet on kytketty takaisin päälle! Onneksi olkoon Päiville ja onnea tutkintoon!

Päivi oli muutenkin hyvin ja sopivan äänekkäästi esillä. Päivi nimittäin tarjosi pikkujoulun musiikkiohjelman. Selkä väärässä kannettiin vartiotuvalle kaiuttimia, kitaraa, tuolia, nuottitelinettä että orgaania. Mutta vaiva oli sen väärtti: niin ihanaa ja levollista joulu- ja tunnelmamusiikkia tulvi koko Vartiotupaan pikkujoulun ajan että osa porukkaa majoittui Päivin kylkeen kuuntelemaan suloisia sointuja koko illaksi.

Pikkujoulussa palkittiin myös kerhon vuoden aikana ansioituneita.

- Markku, OH3EAU; nimettiin "Vuoden 2013 kerholaiseksi". Markku toimi "projektipäällikkönä" eli siis pääkoordinaattorina ja vastaavana kerhon esitellessä toimintaansa "Kätevä, Tekevä, Lukeva" -messuilla. Messut onnistuivat todella mainiosti, jota voit muistella tästä linkistä:

- Raimo, OH3RV; nimettiin "Vuoden 2013 kerhoaktiiviksi". Raimo on ollut aktiivisesti mukana kerhon rakenteluprojekteissa, aseman kunnossapidossa sekä kouluttanut uusille amatööreille tekniikkaa kahdella syksyn kurssilla.

- "Nuoren amatöörin kunniamaininta" jaettiin yhteisesti Marinalle, OH2SA (10 v.) ja Kristiinalle, OH2KR (13 v.) Kumpikin tytöistä on aktiivisesti osallistuneet kerhon toimintaan mm. esittelijöinä ed.m. messuilla ja partiolaistapahtumassa, olleet mukana kerhoilloissa ja muissa tapahtumissa. Marina on lisäksi osallistunut mm. Peruskilpailuun ja Kesäkisaan ja Kristiina vastaavasti on ottanut "ainakin 1794" valokuvaa kerhon eri tapahtumista, kuten Jari, OH2BU; totesi esitellessään tytöt kunniakirjoja myöntäessään.

Arvonnan ja kunniakirjojen myöntämisen jälkeen ilta jatkui niin kuin pikkujoulut yleensä jatkuvat. Iloista keskustelua, ajatuksenvaihtoa ja mukavaa yhdessäoloa. Vartiotuvan saunaan emmem tällä kertaa menneet mutta ehkä sitten toiste.

Väen vähetessä ja porukan lähtiessä kotiin katsomaan Kymmenen Uutisia alkoivat muutamat jäljellejääneet Harrin, OH3UP; johdolla siivoamaan ja siistimään paikkoja. Vartiotupa saatiin käyttöön sillä ehdolla, että paikat siivotaan kuntoon tapahtuman jälkeen sillä Lahden kaupunki on säästösyistä lopettanut Radiomäen rakennuksien siivoamisen.

Kiitos kaikille asiallisesta vuosikokouksesta ja miellyttävästä pikkujoulusta.

Kuvat Seppo, OH2TO. Teksti Jari, OH2BUSergei

Jari, OH2BU; ojensi ennen vuosikokousta Esalle, OH3MWN; kunniakirjan viime vuoden Syyspäivien järjestelyihin osallistumisresta.

Sergei

Kai, OH2PR; piti kokouksen puheenjohtajuutta tehokkaasti. Taululla oli aina esillä asianomaiset kohdat asiakirjoista.

Sergei

Pena, OH3TY; Erkki, OH3JLF; Tapani, OH3RT; ja Henryn, OH3EGL; kaksi poikaa.

Sergei

Ilkka, OH3EFZ; ja Esa, OH3MWN.

Sergei

Vas. Ismo, OH2IV; takana Kim, OH3EAX; ja Esa, OH3FXG. Edessä Sanni, OH3EIO ja Kim'in nuorin poika. Päälaki näkyvissä Topi, OH3EIN.

Sergei

Päivi, ex-OH3SL/yl monimusisoimassa.

Sergei

Takahuoneessa kuuntelemassa Päiviä vas. kurkkien Raimo, OH3RV; istuen Rane, OH2FZ; seisoen Markku, OH3EAU; ja istuen Ismo, OH2IV.

Sergei

Hämyisen etuhuoneen jouluista tunnelmaa.

Sergei

Illan isäntä Harri, OH3UP; kaatamassa kahvia.

Sergei

Timo, OH3FYF; ja Liisa, OH3EKQ.

Sergei

Esa, OH3FXG; ja Vesa, OH3FYE.

Sergei

Jouni, OH2JIU; ja viisitoista arpaa. Hikihän siinä tulee voittoa hakiessa.

Sergei

Erkki, OH3JLF; ja voittajan hymy.

Sergei

Lisää joulutunnelmaa.

Sergei

Palkintoja oli yhteensä 53 kappaletta!

Sergei

Jari, OH2BU: peräänkuuluttaa ensiapulaukun voittajaa!

Sergei

Illan päävoittaja ja pääpalkinto: Päivi, ex-OH3SL/yl.

Sergei

Raimo, OH3RV; saa "Vuoden kerhoaktiivi 2013"-onnittelut kerhon puheenjohtajalta Pekalta, OH3JMJ, Jari, OH2BU; seuraa vierestä.

Sergei

"Nuoren radioamatöörin kunniamaininnan" saivat Kristiina, OH2KR; ja Marina, OH2SA.

Sergei

Markku, OH3EAU; nimettiin vuoden kerholaiseksi 2013.

Sergei

Näin hämyisä oli pikkujoulupaikkamme Vanha Vartiotupa.

Teksti Jari, OH2BU

... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC