logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

"KUVIA RUSKALEIRILTÄ 2013 - LUHTAANPIRTTI

Onnistunut Ruskaleiri!

Muutaman vuoden tauon jälkeen nyt henkiin herätetty "Ruskaleiri" täytti selvästi paikkansa! Perinteinen Luhtaanpirtti sopii mainiosti pienelle leirille - paikalta löytyvät kaikki mukavuudet ja rantasauna!

Nastolan "Luhtaanpirtti" keräsi tukkimieskirjanpidon ja vieraskirjan mukaan 25+ kävijää. Kaukaisimmat kävijät olivat aina Kouvolasta Ivaloon ja lännestäkin oli pääkaupunkiseutu hyvin edustettuna jos toki suuri osa oli paikallisia päiväkävijöitä. Yöpyjiäkin Luhtaanpirtissä oli vajaa kymmenkunta.

Leppoisa päivä ja ilta sujui pääasiassa turinoidessa. Ismon, OH2IV; esille tuoma HexBeam -antenni oli suurin mielenkiinnon kohde. Pyllyllään olevaa sateenvarjoa muistuttava antenni on itseasiassa 2-elementtinen yagi 10-20 metrin alueille. Vielä pystytysvaiheessa parin metrin korkeudessa sillä workittiin tyylikkäästi jenkkejä 20 metrillä .... Jopa saunassakin HexBeam oli vielä ykkösaihe ...

Late, OH3RL; nimettiin leirin courmet-päälliköksi. Viiden tähden ateria -karjalanpaisti kaikkine tykötarpeineen- sai kaikkien kehut ja kuudes tähti tuli aina loistavista letuista. Janoisat eivät unohtaneet kiittää valko- ja punaviinistä, jota oli tarjolla palan painikkeeksi.

Leirillä Jari, OH2BU; piti myös pätevyystutkintoa! Kaikki kolme yrittäjää onnistuivat enemmän kuin mainiosti ja näin saatiin taas sekä uusia radioamatöörejä että kerhoon jäseniä!

Leirivääpelinä toimi "tuhannen ja yhden leiripäivän" kokemuksella Harri, OH3UP; joka jälleen loistavasti järjesteli kyltit paikalleen, asemat kohdalleen ja piti yleistä jöötä!

Kiitokset erityisesti Harille, OH3UP; Latelle, OH3RL; sekä Ismolle, OH2IV+; ja kaikille niille muillekin, jotka auttoivat järjestelyissä tai olivat muuten mukana luomassa hyvää tunnelmaa.

Ruskaleirin kuvista saamme kiittää Harria, OH3UP; ja Jaria, OH2BU.

Sergei

Luhtaanpirtti on vanha kaksiluokkainen kansakoulu, jonka Nastolan kunta on kunnostanut ja vuokrannut kyläyhdistykselle suosituksi erilaisten tilaisuuksien pitopaikaksi. Varsinaisen pirtin lisäksi tilalta löytyy iso parkkipaikka, talousrakennukset, mukava jalkapallokenttä ja - ennen kaikkea - mahtava sauna lähes Salajärven päällä.

Sergei

Leirithän aina alkavat antennnien pystyttämisellä. Veikko, OH3WR; ja Markku, OH3EAU; kokoamassa kerhon Butternuttia - HF6-V - vertikaalia .....

Sergei

.... joka sitten tyylikkäästi saatiin seisomaan nurmikolle, Ja hyvin workki ....

Sergei

... niin että Hannukin, OH3HA; mittaili antennin pituutta jalkamitalla.

Sergei

Ruokasalin vieraskirja keräsi pikkuhiljaa pitkälti yli 25+ nimeä ja lisäksi tunnistettiin muutama, joka nimeään ei ehtinyt kirjaan kirjoittaa.

Sergei

Ismo, OH2IV; saapui traktoriksi nimetyllä lava-autollaan mukanaan roima määrä kamaa ....

Sergei

.... ja alkoi pystyttää maagiseksi havaittua Hex-Beam -antennia.

Sergei

Kokoaminen keskeytyi kymmeniä kertoja ihmettelijöiden kysymyksiin. Tässä Kai, OH2PR; Veikko, OH3WR; ja leirin leirivääpeli Harri, OH3UP; saavat havainnollista opetusta.

Sergei

Tältä näyttää Hex-Beam vihdoin ylhäällä. Kumollaan oleva sateenvarjo on itse asiassa kaksielementtinen yagi-antenni 10-12-15-17-20 metrin alueille. Antenni antaa normaalia 2-el. suuremmat vahvistukset, koska muiden bandien heijastajat antavat ylimääräistä suuntaavuutta.

Sergei

Kyllä leirillä workittiinkin - poikkeuksellisesti! Veikko, OH3WR; kerhon aktiivisin sähköttäjä opetti Suomen nuorimmalle radioamatöörille Marinalle, OH2SA; sähkötyksen salaa ....

Sergei

... niin että Marina alkoi oma-aloitteisesti harjoittelemaan merkkien antamista paperille piirrettyjen aakkosellisten piste-viiva -ohjeiden mukaisesti. Ei, rigiä avainnus ei ohjannut!

Sergei

Jari, OH2BU; piti leirillä kolme tutkintoa ja saman verran saatiin taas uusia hameja sekä kerhon jäseniksi että kohta varmaan bandille. Tässä Kristian pähkäilee T1-modulin kanssa onnistuneesti, sillä nyt jo Ivaloon muuttaneelle Kristianille on Viestintävirasto antanut tunnuksen OH9KW.

Sergei

Luhtapirtin keittiössä voi tehdä melkein mitä vaan - niin kuin Late, OH3RL; sitten loihti. Latea avustivat keittiöhommissa Markku, OH3ECS; ja tyttömme Kristina, OH2KR; ja Marina, OH2SA.

Sergei

Ruokakellon soitua ruokasaliin tulikin pian jonoa ....

Sergei

... ja pöydät täyttyivät ruokailijoista. Kaksi mahtaa salaattia, viiden Michelin-tähden karjalanpaistia ja leivät ym. päälle. Santsata sai vapaasti. Tarjoiluun kuului tietenkin myös valko- ja punaviiniä!

Sergei

OT-pöydässä herkuista nautittiin ja kahvista proviantin päälle. Vas. Raimo, OH3DB; Jorma, OH3AZN; Kai, OH2PR; sekä Kari, OH3MIM; XYL:nsä kanssa.

<

Sergei

Courmet-kokkimme Lauri, OH3RL; hyvin ansaitun juoman kanssa.

Sergei

Marina, OH2SA; piristi sekä pirttiä että ruokasalia hyvillä ohjeille ja neuvoilla ......

Sergei

... ekologisilla ohjeilla ....

Sergei

... käytännöllisyydellä ja säästäväisyydellä ...

Sergei

sekä .... hmmmm .... kulkuopasteilla.

Sergei

Illan tummetessa pihan katos keräsi porukkaa saunan jälkeen kokoon ....

Sergei

.... ja Ismo, OH2IV; piti bandia kuumana.

Sergei

Luhtaanpirtin makuusali alkoi kutsumaan käyttäjiä vasta pitkälti puolenyön jälkeen mutta sängyt toki pedattiin jo hyvissä ajoin.

Sergei

Myös, Retu, OH3NJV; nautti illasta ja seurasta ...

Tekstit Jari, OH2BU

... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC