logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

YHTEISOSTOLLA EDULLISESTI BANDILLE!

Kun on suoritettu tutkinto ja seinällä on kehyksissä uusi lupa ja tunnus, alkaa uuden hamin ehkä haastavin vaihe: mistä/mikä antenni ja minkälainen rigi?

Kerhon antenninrakennuskurssi antoi monelle vastauksen ensimmäiseen kysymykseen. Perusantennilla, oli sitten dipoli tai G5RV tai jotakin muuta, pääsee alkuun ja pääsee bandille .... Kerho on muutenkin auttanut välittämällä vanhoja kerholaisten antenneita uusille kerholaisille.

Entä rigi? Kerhokirjeessä maaliskuun alussa Jari, OH2BU; kysyi jäseniltä kiinnostusta yhteisostoon. Vastaus oli "häkellyttävä": 18 kerholaista tai muuten kerhoa lähellä olevaa henkilöä ilmoitti kiinnostuksensa .... siitä se sitten lähti ...

Tutkimme vaihtoehtoja sekä koti- että ulkomailta. Päädyimme kotimaisuuteen sillä huollon ja varaosien kannalta kotimainen on aina lähempänä eikä hintatasokaan ole kovin erilainen. Pyysimme kotimaisilta radiolaitekauppiailta tarjoukset ja yllätyimme taas: myös kauppiaat ymmärsivät että yhteisosto on merkittävä tapa luoda mahdollisesti pysyviä ja pitkäaikaisia asiakassuhteita. Oli myös hienoa huomata, että vastaukset tarjouksiin tulivat muutamassa tunnissa.

Jokunen kiinnostunut hyppäsi pois mutta myös muutama tuli mukaan aivan viime metreillä. Samalla valikoima kasvoi kummassakin päässä: tarjolla oli kaikkia valtamerkkejä: Icom, Kenwood, Yaesu.

Yhteisosto "klousattiin" puolisen viikkoa antenninrakennuskurssin jälkeen ja tilaus lähetettiin valitulle toimittajalle. Laitteet haettiin ja maksettiin - osana edullista diiliä - ja tuotiin kerholle odottamaan viimeisen mailin kuljetusta. Muutama ostaja haki laitteensa kerholta jo heti tuoreeltaan.

Yhteisostolla saatu alennusetu oli todella tuntuva - alennuksella kerholainen maksaa kerhon jäsenmaksun monena, monena vuotena - ja etua riittää silti vielä jopa SRAL:n jäsenmaksujen maksamiseen. Mutta rahallista etua ehkä jopa tärkeämpää on Hannun, OH3HA: toteamus: "Uusissa rigeissä on niin paljon valikoita ja asennettavaa, että on kiva kun kerholta löytyy toisia, joiden kanssa näitä voi viilailla." Jokaisen kerhon velvollisuus on helpottaa jäsentensä ääneentuloa ja aseman rakentamista.

Kuvassa osa kerhon yhteisostolla hankittuja uusia HF-rigejä: kahdeksan laatikkoa, joista muutama kahden rigin laatikko sekä ilman laatikkoa esille laitettu "mallirigi"

Sergei... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC