logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

ZS8M LAHDEN KURSSIN KUMMINA!
OH3AC intensiivikurssi 28.2.-4.3.2011

Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC, kurssilaiset saivat tänään hienon tervehdyksen ja onnentoivotukset radioamatööriltä eräästä maailman harvinaisimmista paikasta Marion-saarelta: Pierre, ZS8M; lähetti videon ja tervehdyksen kummikurssilleen: kymmenelle kurssille ja tutkintoihin ilmoittautuneelle!

Tervehdys luettiin ja video näytettiin kurssilla juuri ennen kurssin välitutkintoa ja otettiin vastaan hämmästyksellä, ilolla ja ylpeydellä!

Katso ja kuuntele tästä 15 sekunnin Pierren, ZS8M, lähettämät terveiset kurssilaisille! Älä pelästy, parran alla on hieno radioamatööri jolla on sydän paikallaan! Video on *.avi-formaatilla ja kooltaan 5MB. Jos tietokoneesi ei sitä heti näytä, latee se ensin kovalevyllesi ja katso sieltä.

Pierren, ZS8M, kotisivut löytyvät osoitteesta www.iz8epy.it/html/zs8m.html jonne pääset klikkaamalla tästä. Klikkaa sivulle tulevaa saaren kuvaa ja pääset syvemmälle katsomaan saaren tapahtumia.

Ja tässä Pierren sanalliset terveiset:

Jari, OH2BU
Message to your students at OH3AC ham course:

Good Day,
you have decided to do this course and become recognized by the world as radio amateurs.
The word ‘amateur’ by no means identifies your new hobby, in fact it’s one of the best
hobbies any person could choose.

If fact, you will never stop learning about radio and electronics.
I am still learning new things today, and I qualified back in 1985.
You are never too old to learn new things.

I wish a wonderful experience of new inventions, friends and excitement.

Good luck with the exams….and always practice good radio procedures!!

73

Pierre ZS8M
Marion Island (Käännös suomeksi sivun lopussa)

Marion-saari (Prince Edward and Marion Is)

Marion-saari on yksi maailman yksinäisimpiä paikkoja. Se sijaitsee Etelä-Afrikan ja Etelänavan välissä, yli 3.000 km:n päässä lähimmästä mantereesta. Siellä, missä Atlantin ja Intian valtameren tyrskyt ja myrskyt ottavat voimaa toisistaan. Prince Edward ja Marion-saariryhmä kuuluvat Etelä-Afrikalle ja ovat kokonaisuudessaan luonnonsuojelualuetta. Saarella on tutkimusasema, jolla pääasiassa tutkitaan tämän eristäytyneen paikan eläimistöä, kasvikuntaa ja luonnonolosuhteita.

Koska saari on niin kaukana Afrikasta ja etelänavasta, on se radioamatööreille oma erillinen maa ja maiden "pongaus" on eräs suosituimpia harrasteen osa-alueita. Jokainen maita keräävä radioamatööri haluaa pitää yhteyden saarelle ja se on "Most Wanted" maiden" listalla " 7. halutuin maa maailmassa!

Saarella on radioamatöörejä nykyään vain satunnaisesti, mikäli tutkimushenkilökuntaan sattuu sellainen kuulumaan. Saarella oli aiemmin isot antennimastot ja -laitteet mutta luonnonsuojelijoiden vaatimuksesta ne on purettu ja saaren radioliikenne hoidetaan hyvin vaatimattoman korkuisella mastolla ja antenneilla.

Kuten yleensä monen valtameren saarella, myös Marion-saari on muodostunut tulivuoren ympärille. Vaikka tulivuori ei ole pitkään syössyt tultaan taivaalle ja laavaa saarelle, on se tutkijoille kuitenkin jatkuva vaara ja osa tutkimusaseman työstä onkin seurata tulivuoren toimintaa.Pierre, ZS1HF/ZS8M

Pierre Trump on kotoisin Etelä-Afrikasta jossa hänellä on radioamatöörikutsu ZS1HF. Pierre on ollut tämänvuotisen tutkimusretkikunnan radiomekaanikkona ja vastannut saaren tietoliikenneyhteyksistä. Mutta vuoden pesti lähenee loppuaan ja toukokuun alussa laiva tuo saarelle uuden miehistön ja edellinen miehistö palaa koteihinsa. Oikealle oleva kuva on viime syyskuulta, jolloin parta ei vielä kokonaan peittänyt miestä!

Kotonaan Etelä-Afrikassa Pierre on ollut voimakkaaasti mukana kasvattamassa ja kouluttamassa uusia radioamatöörejä. Hän kertoo 12 vuoden aikana kouluttaneensa 470 uutta radioamatööriä ja vain kaksi ei koskaan läpäissyt tutkintoa! Mittava määrä!

Sydämen asiana hänellä on tänä päivänä sokeiden radioamatöörien auttaminen kotikaupungissaan sekä rakentaa alueella toimivaa toistinasemaketjua.

Pierren kiinnostus Lahden Radioamatöörikerho ry:n kurssiin pohjautuu hänen moniin yhteyksiinsä Jariin, OH2BU. Eräässä yhteydessä Jari mainitsi olevansa Lahden kurssilla tekniikan kouluttajana ja Pierre halusi yllättää kurssilaiset videoterveisillä ja kannustuksella! Eräästä maailman harvinaisimmasta paikasta!

Esa

Aseman yhteyskortti on hyvän näköinen

Jari, OH2BU
Viesti OH3AC:n kurssin oppilaille:

Hyvät kurssilaiset!
olette tulleet kurssille, jotta Teistä tulisi radioamatöörejä ja saisitte oman kutsun
jolla Teidät tunnistettaisiin kaikkialla maailmassa radioamatööreiksi.
Sana "amatööri" on väärä sana kuvaamaan tätä harrastusta, joka oikeasti on
yksi parhaista harrastuksista
jonka kuka tahansa voi itselleen valita.

Sanotaan ja epäilemättä pitää paikkansa, että et koskaan pysty
olemaan oppimatta lisää radiosta ja elektroniikasta.
Vaikka itse suoritin oman tutkintoni jo vuonna 1985, opin
edelleen päivittäin uusia asioita.
Et koskaan ole liian vanha oppimaan uutta!

Toivon Teille uusien asioiden oivaltamisen kiihkoa, että saatte paljon
uusia ystäviä ja uutta kokemusta tästä harrasteesta
ja uutta jännitystä elämäänne!

Onnea tutkinnoille .... ja muistakaa, kun pidätte yhteyksiä muistakaa
aina noudattaa hyviä tapoja.

73 (Parhaat terveiset)

Pierre ZS8M
Marion Island
Kurssinne kummi

Takaisin etusivulle


Takaisin etusivulle