logo

LAHDEN RADIOAMATÖÖRIKERHO RY *1930*

Lahden Radioamatööri-
kerho ry
PL 74
15141 LAHTI
Sähköposti: oh3aclahti(a)gmail.com

Takaisin etusivulle

OH3AC MAAN - TAI PAREMMINKIN - KALLION ALLA

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Veli-Pekka, OH3VP; kutsui kerhon vierailulle Mustankallion alla olevaan aluejohtokeskukseen. Kutsu kuultiin hyvin sillä muutama yli 30 kerholaista ja kerholaisten ystävää ja tuttua laskeutuivat alas kallion sisään.

Illan isäntä Veli-Pekka, OH3VP; kertoi sanoin ja kuvin pelastuslaitoksen toiminnasta ja organisaatiosta. Heti alkumetreiltä saakka yleisöstä tuli paljon kysymyksiä ja kommentteja. Tämän jälkeen siirryttiin tutustumaan muihin aluejohtokeskuksen tiloihin ja erityisesti valmiiksi sisustettuun kokoushuoneeseen, johon tärkeimmät viranomaiset ja kaupungin toimielinten edustajat kokoontuisivat mikäli tilanne olisi kehittynyt niin "pahaksi"

Kokoushuoneen vierestä löytyi myös jo valmiina oleva 2m/70cm radioamatöörilaite hyvän koaksiaalin päästä. Seinältä löytyi myös pala historiaa mm. Turva-2003 harjoituksen tiimoilta.

Mukana olleet saivat hyvän kuvan pelastuslaitoksen toiminnasta ja erityisesti aluejohtokeskuksen merkityksestä. Kiitos illan isännälle Veli-Pekalle, OH3VP; ja Leolle, OH3LN.

Kuvat ikuisti myös maan alta Seppo, OH2TO. Kiitos.

Sergei

Iloista ja hymyilevää yleisöä vähän ennen stattia. Vas. Tapio, OH3QZ; Tapani, OH3RT; takana Pertti, edessä Timo, OH3FVW; ja Anu, OH3FVV.

Sergei

Illan kakkosisäntä Leo, OH3LN; vastasi tarjoilusta ja vieraiden sisään päästämisestä. Leon löydät mm. 80 m:ltä.

Sergei

Kim, OH3EAX; tuli Lammilta yhdessä poikansa Topin kanssa.

Sergei

Olli-Jukka, OH2OP; on kerhon kevään kurssien uusia yleisluokkalaisia mutta kokemukseltaan jo vuosien vanha konkari.

Sergei

Seinältä löytyi myös hieno taideteos palomiehestä - pelastuslaitoksedn toimintaan hyvin sopien.

Sergei

Illan isäntä Veli-Pekka, OH3VP.

Sergei

Myös pelastuslaitokselle viestiliikenne on tärkeä asia. Siinä me radioamatöörit voimme olla avuksi monella tapaa vaikka toki normaaliin arkiliikenteeseen meillä ei ole asiaa auttaa.

Sergei

Olisiko tässä lisäkalvo kerhon kurssimateriaaliin?

Sergei

Salatut Tetra-yhteydet - Virve - ovat pelastuslaitoksenkin viestinpidon pohja.

Sergei

Luokan toinenkin puoli kuunteli tarkasti. Edessä Topi ja isänsä Kim, OH3EAX. Toisella rivillä Eero, OH2BQM; Harri, OH3UP; ja piilossa Pena, OH3TY Kolmammella rivillä Jukka, tunnusta vielä odottava kevään uusi radioamatööri; Jorma, OH3AZN; ja Musa, OH3XH. Taustalla Jari, OH2BU; ja Pasi, OH2EIC.

Sergei

Aluejohtokeskuksen kokoushuone, jota ei - onneksi - ole koskaan tarvittu tositilanteessa. Pöydillä valmiina nimilaput. Vas. Jari, OH2BU; Jarmo, OH3QN.

Sergei

Johtokeskuksen viestitysosastolta valmiiksi löytyvä TM-741E

Sergei

Turva-2003 Lahden pääasema - OI3AC - toimi näissä tiloissa.

Sergei

Musa, OH3XH:

Sergei

Vaara uhkaa!

... ja tästä pääset takaisin etusivulle

© Text-copyright: OH3AC