Ruskaleirillä 24.9. syksyn kuuma esitelmä: idän tutkahäiriöt

OH2BU
Viestit: 143
Liittynyt: 14.02.2014 12:24

Ruskaleirillä 24.9. syksyn kuuma esitelmä: idän tutkahäiriöt

ViestiKirjoittaja OH2BU » 16.09.2016 10:23

Syksyn kuumin esitelmä – Neuvostoliiton salaisten tutka-asemien aiheuttamat häiriöt tv:n katselulle – nyt OH3AC Ruskaleirillä la 24.9.2016

​​L​ahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; Ruskaleiriä vietetään viikon päästä viikonloppuna pe-su 23.-25.9.2016 perinteisellä paikalla Lahden Nastolan Luhtaanmaalla.

​Tänäkin vuonna olemme panostaneet merkittävään ohjelmaan​:​
Lauantaina klo 12:00 Yleisradion eläkkeellä oleva tekninen johtaja​,​ ​DI ​Jorma Laiho​,​ tulee kertomaan - mediassakin laajasti referoidusta ​- Neuvostoliiton salaisten tutka-aseminen aiheuttamista häiriöistä ja niiden jopa diplomaattisesta selvittämisestä. Antti, OH5TB; selvittää etäohjauksen mystiikkaa ja Matti, OH7SV; johdattaa antennien mielenkiintoiseen maailmaan.

Katso ​lopussa olevasta linkistä ajo-ohjeet, ​koko ohjelma ​ja muut monipuoliset palvelut.

Lauantai 24.9.2016
Klo 12:00 ”Harkitsemme toistaiseksi sopivampana odottaa”
DI Jorma Laiho, Yleisradion tekninen johtaja (-2013)

Suomen itä- ja etelärajoilla oli televisioissa 1970- ja 80- luvuilla häiriöitä, joiden syyksi epäiltiin Neuvostoliiton ilmavalvontatutkia. Häiriöiden selvittelyssä, suuntimisessa sekä myös korkeamman tason keskusteluissa oli mukana suuri joukko radioamatöörejä. Eräs heistä sanoi vielä jokin aika sitten tämän olevan ”valtiosalaisuus.”
​​Laihon avaamat diplomaattien valtionarkistot purkavat nyt koko asian ​- jota Neuvostoliitto ei koskaan myöntänyt - ​taustat trillerinä.

Klo 14:00 Radioaseman etäohjaus -erityisesti RemoreRig
Antti Kantola, OH5TB

Etäohjaus ei ole enää mystiikkaa vaan lähes jokamiehen mahdollisuus. Antti, OH5TB; - etäohjauksen uranuurtajia Suomessa - kertoo käytännöllisesti, miten eri tavoilla etäohjauksen voi järjestää, käy läpi ne vaikeat kysymykset ja erilaiset varmistukset mutta mietityttää myös etäohjauksen tulevaisuudesta. Lopuksi elävä demo.

Klo 15:00 Radioamatöörin syöttöjohto ja antennit
Matti Hohtola, OH7SV; ”SuperVätys”

Esitelmä on interaktiivinen elämysmatka syöttöjohtojen ja antennien maailmaan. Matti ei saarnaa eikä esitelmöi vaan johdattaa kuulijat käytännön esimerkkien kautta ymmärtämään, etteivät antenniteoriat ole mystiikkaa eivätkä rakettitiedettä. Sekä aloittelija että kokenut haastetaan impedanssien, erilaisten antennien ja -korkeuksien piiriin, esitelmän edetessä osallistujien kysymysten johdattamaa polkua.

Ohjelman lomassa Vesa, OH3EQY; lennättää kauko-ohjattavaa quadrohelikopteria (drone) ja kertoo sen salaisuuksista sekä Jaska, OH3LV; antaa ohjeita ja opastaa yksinkertaisten antennien tekoon. Myös CQWW RTTY-kilpailua workitaan ja halukkaat saavat kädestä käteen opastusta digikusojen pitämiseen.

​Sisämajoitusta ja asuntovaunupaikkoja.​

Kirpputori ja muita palveluita. Päiväkävijät 5 €. Gourmetlounas ja -illallinen 5 €.

Katso ajo-ohjeet, täydellinen ohjelma sekä mitä kaikkea muuta leirillä tapahtuu ​​
http://www.oh3ac.fi/Ruskaleiri2016_info.pdf

Palaa sivulle “Tapahtumat ja muu tiedotus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa