Kutsu Päijät-Hämeen Viestikillan perustaavaan kokoukseen 4.3.2017 klo 13:00

OH2BU
Viestit: 154
Liittynyt: 14.02.2014 12:24

Kutsu Päijät-Hämeen Viestikillan perustaavaan kokoukseen 4.3.2017 klo 13:00

ViestiKirjoittaja OH2BU » 12.11.2016 13:29

TIEDOTE 11.11.2016

Päijät-Hämeen Viestikilta
[url]phviestikilta@gmail.com[/url]

Päijät-Hämeeseen perustetaan viestikilta 4.3.2017 klo 13:00

Lahden Radiomäellä tehdään lauantaina 4.3.2017 suomalaista radion ja viestinnän historiaa. Päijät-Hämeeseen synnytetään viestikiltojen perheeseen uusi jäsen työnimellä ”Päijät-Hämeen Viestikilta.”

Vaikka kyseessä on uuden viestikillan perustaminen, on kyseessä samalla myös 1970-luvulla toimineen mutta 1980-luvun puolivälissä lakkautuneen ”Lahden Viestisillan” toiminnan elvyttäminen. Osa silloisen yhdistyksen jäsenistä on edelleen vahvasti mukana viestinnässä.

Lahti on radion ja radioharrastuksen pääkaupunki

Päijät-Hämeessä ei miesmuistiin ole ollut varsinaista puolustusvoimien viesti-joukkoa, mutta viesti ja viestin perinteet ovat voimakkaasti eläneet Lahden ylpeyden, pitkä-aaltoaseman ja sen mastojen juurella. Lahden Radio- ja tv-museo on edelleen ainoa alan valtakunnallinen museo vaalien perinteitä.

Ei ole turhaan sanottu, että Lahti on tänä päivänä radioharrastuksen pääkau-punki. Myös MPK:n Päijät-Hämeen koulutus- ja tukiyksikön ja Suomen suurim-man radioamatöörikerhon, Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; yhteistyö on siivittänyt maamme tiettävästi ensimmäiset MPK:n kurssikalenterissa olevat radioamatöörikurssit ja MPK:n nimissä olevan radioamatööriaseman OI3MPK.

Viestikilta yhdistää viestinnän ja radion ammattilaiset ja harrastajat

Viestikilta yhdistää viestinnän ja erityisesti radioiden piirissä toimivat - joiden ammatti tai harrastus se on tai jotka muuten ovat näistä asioista kiinnos-tuneita. Viestikilta kehittää yhteistyötä ja järjestää esitelmiä, koulutusta ja yhteisiä tilaisuuksia. Osa viestikillan toiminnasta liittyy myös maanpuolus-tukseen ja sen kohottamiseen ja vaalimiseen. Viestikiltojen toiminta on kaikille kansalaisille avointa vapaaehtoista työtä asemaan, ikään, sukupuoleen tai sotilasarvoon katsomatta. Työhön toivottavasti osallistuu runsaasti henkilöitä eri järjestöistä sekä yhteistyö- ja asiantuntijaryhmistä.

Koska viestiasioiden ja viestiliikenteen rooli yhteiskunnassa koskettaa päivittäin lähes jokaista henkilöä, on myös Viestikillan toiminnan kohdattava asiasta kiinnostuneet henkilöt samojen periaatteiden mukaisesti. Viestikillan eräänä tärkeänä kohderyhmänä on myös nuoret ja heidän saamisensa mukaan viestintään joko ammattina tai harrastuksena.

Ohjausryhmällä laaja tausta

Ajatus viestikillan perustamisesta on tullut paikallisesta yhteistoiminnasta mutta laajentunut niin, että ohjaustyöryhmän ovat muodostaneet
- MPK:n Päijät-Hämeen yksikön päällikkö Aarne Kumpulainen; sekä viestivastaava Esko Sutela,
- Viestikiltojen Liiton 2. varapuheenjohtaja Pekka Wallenstjerna sekä valtuuskunnan jäsen Martti Rusi ja
- Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; kunniajäsen Pentti Lareva, OH3TY; sekä hallituksen jäsen Jari Jussila, OH2BU.

Lisätietoja:
- Päijät-Hämeen Viestikilta: [url]phviestikilta@gmail.com[/url]
- Viestikiltojen liitto ry: http://www.viestikiltojenliitto.fi/


KUTSU 11.11.2016


Kutsu
- Päijät-Hämeen Viestikillan perustavaan kokoukseen,
- juhlaesitelmään,
- juuri avattuun uudistettuun Radio- ja tv-museoon sekä
- Lahden MM-kisoihin.


Päijät-Hämeen Viestikillan perustava kokous pidetään Lahden Radio- ja tv-museon auditoriossa lauantaina 4.3.2017 klo 13:00. Kokoukseen kutsutaan Viestikillan perustajajäseniksi kaikki viestikillan toiminnasta kiinnostuneet paikalliset tai valtakunnalliset yritykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt.

Kokoukseen toivotetaan tervetulleiksi muiden viestikiltojen, viestintä- ja maanpuolustusyhteisöiden ja lukuisien viestintään liittyvien harrastus-yhdistyksien jäsenet ja edustajat sekä alan museoiden edustajat.

Perustavassa kokouksessa hyväksytään yhdistyksen säännöt, toimintasuun-nitelma ja talousarvio sekä valitaan hallitus ensimmäiselle toimintavuodelle. Perustavalle kokoukselle esitetään hyväksyttäväksi liittyminen Viestikiltojen liittoon.

Oheisohjelma

- Perustavan kokouksen yhteydessä kuullaan alan ajankohtainen huippuesitelmä.

- Ennen kokousta tai kokouksen jälkeen on mahdollisuus tutustua saman viikon tiistaina 28.2.2017 avattuun, uudistettuun Lahden Radio- ja tv-museoon.

- Lahden MM-kisat pidetään 22.2.-5.3.2017. Tervetuloa Lahteen myös MM-kisojen merkeissä ja osallistumaan perustavaan kokoukseen.

Lisätiedot

Perustavan kokouksen tarkka ohjelma, esitelmän aihe sekä Päijät-Hämeen Viestikillan alustavat säännöt, toimintasuunnitelma ym. julkaistaan väli-aikaisessa osoitteessa http://www.oh3ac.fi/PHViestikilta vuodenvaihteen jälkeen, hyvissä ajoin ennen kokousta.

Perustajajäseneksi tullaan hyväksymään myös ne henkilöt tai yhteisöt, jotka eivät pääse perustavaan kokoukseen mutta etukäteen ilmoittavat halunsa olla perustajajäseniä.

Perustavaan kokoukseen ja toimintaan liittyviin kysymyksiin vastaa ohjausryhmä osoitteessa: phviestikilta@gmail.com


Tervetuloa!

Palaa sivulle “Tapahtumat ja muu tiedotus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija