20170427 viimeinen pääjuhlittava kansallinen veteraanipäivä Lahdessa

Muihin kuin OH3AC-n tapahtumiin liittyvä keskustelu.
oh2op
Viestit: 2211
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

20170427 viimeinen pääjuhlittava kansallinen veteraanipäivä Lahdessa

ViestiKirjoittaja oh2op » 09.03.2017 22:10

Kuva

Lahdessa vietetään Suomen viimeistä valtakunnallisesti pääjuhlittavaa kansallista veteraanipäivää 27.4.2017. Kansallinen vereraanipäivä perustuu Lapin sodan päättymiseen 27.4.1945, kun viimeiset saksalaisetjoukot olivat vetäytyneet Kilpisjärvellä Norjan puolella ja toinen maailmansota päättyi maasodankäynninkin osalta Suomessa. https://fi.wikipedia.org/w/index.php?ti ... on=history

OI-kutsumerkillisiä amatööriaradioasemia on ollut toiminnassa 5.3., 4.6., elokuun majakkaviikonlopun lauantaisin ja 6.12. Olisi ehkä mahdollista se, että viimeisenä valtakunnallisesti pääjuhlittavana kansallisenva veteraanipäivänä OI-asemia olisi edes tunnin verran päivystyksessä 27.4.2017.

Viimeinen nykymuotoinen Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla vietetään tänä vuonna 27.4. Lahdessa.
http://tammenlehva.fi/

"KANSALLINEN VETERAANIPÄIVÄ UUDISTUU

Valtioneuvoston kanslia on pyytänyt, että Tammenlehvän Perinneliitto valmistelee ehdotuksen Kansallisen veteraanipäivän uudistamisesta ja jatkamisesta. Työ on saatu päätökseen ja esitys Kansallisen veteraanipäivän uudistamiseksi luovutettiin Valtioneuvostolle sen kansliaan tammikuun lopussa.

Uudistamistyön lopputuloksena on kansakuntaa yhdistävä, sen historiaa ja selviytymistä kunnioittava juhla, jossa veteraanien työ ja suomalaiset perusarvot ovat keskeisesti mukana. Uudistuva, vuosittain vietettävä Kansallinen veteraanipäivä rakentuu siten, että se toteutuessaan kestää yhdentyvässä maailmassa sukupolvesta toiseen kansalaisten hyväksymänä ja omaksumana juhlamuotona ja yleisenä liputuspäivänä 27.huhtikuuta.

Kansallisena veteraanipäivänä juhlistetaan suomalaisen arvoyhteisön olemassaoloa ja kansakuntaa koossa pitäneitä arvoja sekä niiden ja koko yhteisön puolesta työskennelleitä veteraaneja ja sukupolvia. Valtakunnallisesti ja paikallisesti vietettävä juhla korostaa kansakunnan myönteisiä piirteitä, elinvoimaa ja kunkin aikakauden yhteisiä arvoja, jotka käyttöön otettuina vahvistavat kansallista yhtenäisyyttä.

Uudistamisen taustalla on paitsi veteraanien määrän nopea väheneminen, myös se, että nopeassa muutoksessa ja globalisoituneessa ympäristössä selviytyy parhaiten kulttuurisesti ja henkisesti kestävä, identiteetiltään vahva kansakunta.

Jälkipolville siirrettäviä arvoja ovat vastuunkanto ja yhteisöllisyys, oikeudenmukaisuus ja velvollisuudentunto, kunnia ja isänmaallisuus, vapauden vaalinta ja välittäminen. Nämä arvot ovat kansakunnan tulevaisuutta rakennettaessa keskiössä ja myös sotiemme veteraanien vahva arvoperusta.

Kansallinen veteraanipäivä on koko kansakuntaan, sen historiaan, olemassaoloon ja veteraaneihin kytkeytyvä juhlatapahtuma. Sen resursointi, lopullinen organisointi ja varojen osoittaminen toteutukseen on valtiovallan tehtävä ja vastuulla.

Tammenlehvän Perinneliiton esityksestä päivän uudistamiseksi on keskusteltu Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän kanssa.

Viimeinen nykymuotoinen Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla vietetään tänä vuonna 27.4. Lahdessa.

Lisätietoja antaa:

Uudistamistyöryhmän puheenjohtaja, maakuntaneuvos Kimmo Kajaste p. +35850-66744."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9.3.2017 https://www.viestintavirasto.fi/taajuud ... utsut.html sivu 179-180

OI1AX
OI1AXA
OI1AY
OI2ABG (karenssi)
OI2HJ
OI2RP
OI3AI (karenssi - voimassa)
OI3AX
OI3AY
OI3MPK
OI3RDV
OI3SVM
OI3V
OI3W
OI4EW
OI4JM
OI4PM
OI5ASA
OI5AY
OI5AZ
OI5PRM
OI5R
OI6A (karenssi)
OI6AIR
OI6AY (karenssi)
OI6SP
OI6VKL
OI6X
OI7AX
OI7TK
OI8AY
OI8VK
OI9R

Palaa sivulle “Tapahtumia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa