https://demokraatti.fi/kysely-suomalais ... a-vahemman
Vaikka tekoälyä valjastetaan, lähes mihin tahansa, minkä laki vielä sallii, silti Suomessa päasiallinen uhkakuva ei liittyne kehitykseen, vaan jäämiseen vajaakehittyneeksi periferiaksi. Tässä on teknillistä optimismia tosikkomaisuudesta ja syrjäseutuisuudesta huolimatta.
Yleisesti ottaen tekoäly ei ole guru, ainakaan yleinen tekoäly, vaan tekoälystä pitäisi valmetaan toimialakohtaisia neuvojia, hakurobottia parempaa tiedonhakua, räätälöidyillä tekoälyillä.
Yleiset tekoälyt antavat monenlaisia vastausksia esimerkiksi kysymyksiin siitä, mikä jokin radioamatööriyhteisö on. Vastaukset lienevät sekä yhteisöjen omilta verkkosivuilta tai sitten myös Wikipediasta, mihin kannattaisi kirjoittaa, edes yhteenvetoartikkeliin, yhteisönsä toiminnasta. Suomenkielisen Wikipedian ylläpito ei aina hyväksy oligarkiaka vähämerkityksisiä artikkeleita. Vähämerkityksisiksi tuomitsemisen voi välttää siten, että kirjoittaa kokooma-artikkelin koko toimialasta ja sijoittaa vähämerkityksisen artikkelin kappaleeksi kokooma-artikkeliin.
On melko keskeistä, kun tekoälyusko laajanee se, että Wikipediassa on sille oikeat syötteet, eräänlaiset valmenteet. Tekoälyyn liittyy niin paljon uskoa vallankäytöstä, että siitä kilpaillaan kohtalaisen paljon myös maksuttomin tarjouksin. Business classista saa sitten jo maksaa jonkin verran. Kuitenkaan ilman maksuttomien käyttäjien massaa ei muodostu aineistoa siitä, mihin suuntaan tekoälyä kannattaa kehittää.
Wikipedialla voi yrittää välttää tulemista pelkäksi tekoälyn objektiksi, vaan subjektiuttakin voi olla mukana.
Vähäinen totalitarismipelko
Re: Vähäinen totalitarismipelko
https://www.tivi.fi/uutiset/a/40b0d593- ... CRsMCRoMA..
Silti julkishallinnossa on linjaorganisaatiota myös ministerivastuun vuoksi siiloissa.
Silti julkishallinnossa on linjaorganisaatiota myös ministerivastuun vuoksi siiloissa.
Työpajoissa merkittävimpiä esiin nousseita esteitä tekoälyn kattavammalle käyttöönotolle olivat muun muassa siiloutuneet ja yhteensopimattomat tietovarannot, nykyisten teknologiaratkaisujen epäluotettavuus, strategian ja käytännön kohtaamattomuus, riskien välttely, epävarmuus sääntelyn tulkinnasta, osallistamisen puute ja osaamisen hajanaisuus.
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa