Hunter Tight F ja ComMaster CM 6885 => kaksi Hunter Tight F:ää jäljellä

oh2op
Viestit: 2026
Liittynyt: 28.03.2014 04:32

Hunter Tight F ja ComMaster CM 6885 => kaksi Hunter Tight F:ää jäljellä

ViestiKirjoittaja oh2op » 21.07.2017 00:11

20170729 kaksi Hunter Tight F:ää jäljellä - CM 6885:t myyty

Myynnissä on kaksi halpametsästysradiota: Hunter Tight F ilman LED:iä ja CTCSS:ää sekä enemmänkin rakennuksille tarkoitetuksi vaikuttava Commander CM 2885. Edellinen maksaa 139 € laatikoineen ja jälkimmäinen, jossa on lisäominaisuuksia 135 € sekä erillinen muovinen laitelaatikko 5 €.

https://www.youtube.com/watch?v=Pv6bKeMeYEc

Hunter Tight:ssa on kumisen oloinen tangentti, josta saa paremman otteen kuin muovisesta CM 2885:stä. Kummankin antenniliitin on "käänteinen" verrattuna monen kahden metrin ja seitsemänkymmenen senttimetrin aaltoalueiden Baofengiin ja Wouxuniin, joissa on antennissa tappi ja radiossa reikä. Metsästysradioissa on toisin päin, koska radiossa on SMA-tappi. Näin ollen käsiradiopuhelimen SMAn -kiinnikkeen SMA - SO-239 - tai SMA - BNCn - ei voi käyttää magneettikattopiiskan tai tukiasema-antennin kytkemiseen, vaan tarvitaan eri liitin.

Päijät-Hämeessä on sunnuntaisin metsästysradioalueen yhteyskokeiluja kello 20, ja pelkän viiden watin käsiradiokoneella pitkähköllä pamppuantennilla voi kuulua Asikkalaan, Kärkölään tai Mäntsälään ja kauas Itä-Lahteen korkeilta mäiltä, esimerkiksi Tiirismaan televisiomastoa ympäröivän aidan ulkopuolella.

Neljän metrin aaltolueella metsästysradioihin voisi saada yhteyden vaikkapa neljän metrin taajuudella 70,200 MHz.

Varsinaisiksi hirvenmetsästys- ja kauriinmetsästysradioiksi kuitenkin hankittaneen yleensä Zodiaceja tai Lafayetteja nykyään. Halparadioiden kestävyydestä jatkuvassa vaativassa käytössä ei liene olevan jaettua yleistä käsitystä.

Tarvikkeiden osalta vaikka antennit olisivat samanlaisia SMAn:iä keskenään em. malleissa eli päinvastaisi yleisiin kahden aaltoalueen amatööriradiopuhelimiin niin kuitenkin Commanderin ja Hunterin akut eroavat toisistaa.

Hunter Tight:ssa on kolmen kontaktikohdan akku ja Commanderissa neljän.

Kuva
Neljän kosketuskohdan akku

Kuva
Kolmen kosketuskohdan akku

Vertailun vuoksi metsästysseurojen käytössä yleisesti olevia

https://www.youtube.com/watch?v=itec2SGS6v0
Lafayette Micro 5

https://www.youtube.com/watch?v=n8dgttJIr18
Genzo Royal 66XT

Palaa sivulle “Lähettimet, Vastaanottimet, Linukat, Virtalähteet jne.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija