VUOSIKOKOUS JA -JUHLAKERTOMUS

OH2BU
Viestit: 143
Liittynyt: 14.02.2014 12:24

VUOSIKOKOUS JA -JUHLAKERTOMUS

ViestiKirjoittaja OH2BU » 09.12.2015 16:31

Tämä Lahden Radioamatöörikerho ry:n, OH3AC; vaalikokous-, 85-vuotisjuhla- ja pikkujoulukertomus löytyy myös kotisivun http://www.oh3ac.fi - etusivun linkistä tai suoraan tästä linkistä: http://oh3ac.fi/Vaalikokous_2015.html

LÄMMINHENKINEN VUOSIKOKOUS, 85-VUOTISJUHLA JA PIKKUJOULUT

[flash=]http://www.oh3ac.fi/Tonttulakki%20hny%20pieni.jpg[/flash]

Esivalmistelut

Vuosikokouksen – saatikka samalla vuosijuhlan tai pikkujoulujen - järjestäminen ei aina ole mikään ”siitä vaan”-juttu. Ei tälläkään kertaa. Radiomäen Vanhan Radioaseman juhlasalin tiloja tultiin järjestämään jo aamulla klo 10:00.

Pöydät, kuusikymmentä tuolia, tarjoilun – erityisesti puuron mutta myös glögin valmistaminen vie aikansa. Pöydät koristeltiin joulupaperein sekä asianmukaisin koristein kuten sähkötysavaimilla, vanhoilla keloilla, kondensaattoreilla ym. Tietenkin pöydille laitettiin valmiiksi vaalikokousaineisto ja mm. viimeisimpiä OH3AC kerhokirjeitä.

Lisäksi juhlasalin aulaan tuotiin pöydille seitsemän laatikollista tavaraa – kaikenlaisia komponentteja ja laitteita, jotka eivät ole kelvanneet kerholaisille.

Ensimmäinen vieras

Ensimmäinen juhlavieras tulikin jo iltapäivällä kello kahden aikoihin. Jouko, OH2QF; oli saanut kyydin Heinolasta Helsinkiin menneelle vaimolleen ja tuli tutustumaan Radiomäen paikkoihin. Joukosta olikin hyvä apu, sillä hän toimi ”talonvahtina” muiden järjestäjien pomppiessa edestakaisin kaupungilla hakemassa tavaroita tai lisäaineita

Tasan kello 17:00, puoli tuntia ennen kokouksen alkua Late, OH3RL; kävi sytyttämässä noin 30 ulkolyhtyä jotka johdattivat vieraat museon
portilta Vanhan Radioaseman ovelle. Lumettoman pimeässä mutta tuulisella Radiomäellä lyhdyt muodostivat kauniin kujan.
http://www.oh3ac.fi/Ulkotulet.jpg

Ensimmäiset ja ajoissa tulleet vieraat pääsivät hyvin tutustumaan myös legendaariseen antennihuoneeseen eli siihen huoneeseen, josta Lahden pitkäaaltoaseman signaali lähti aikanaan antenneihin. Tämä huone hienoine keloineen ja kondensaattoreineen lienee lähes ainoa alkuperäisenä säilynyt tila 1930-luvulta.

Vaalikokous

Lahden Radioamatöörikerholla, OH3AC; on kaksi vuosikokousta. Marras-joulukuun vaalikokouksessa valitaan seuraavan vuoden toimihenkilöt ja hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio. Vastaavasti kevään tilinpäätöskokouksessa käsitellään edellisen vuoden
asiat loppuun.

Vaalikokouksen pöytäkirjaan kirjattiin paikalle tulleeksi 55 henkeä sekä lisäksi yksi jäsen, Gerd, DL2SB/OH5SB; läsnä olevaksi etäyhteydellä Saksasta. Siis yhteensä 56 henkeä. Pahkura - SRAL:n vuosikokouksessa muutama viikko sitten oli paikalla 60 henkeä, hävisimme muutamalla mutta onhan liitolla 15 kertaa enemmän jäseniäkin.

Vaalikokous sujui nopeasti Kai'n, OH2PR; johdolla. Jari, OH2BU; esitteli toimintasuunnitelman ja nosti sieltä tulevan vuoden kohokohdat. Paljon on työtä edessä tulevanakin vuotena.

Toimintasuunnitelmaa ja talousarviota käsiteltäessä kerhon kunniajäsen, OT Seppo, OH2TO; piti puheenvuoron, jossa hän kiitti niitä kerhon jäseniä - jotka - kun syystä tai toisesta erottuaan tai luovuttuaan SRAL:n jäsenyydestä - ovat päättäneet lahjoittaa SRAL:n jäsenmaksua vastaavan suuruisen määrän kerholle. Nämäkin varat on käytetty uusien radioamatöörien kouluttamiseen.

Jäsenmaksuihin on pientä nostopainetta mutta ne pidettiin samoin: normaalijäsenet 20 € ja koululaiset, opiskelijat, työttömät sekä perheenjäsenet 10 €. (Jäsenmaksun maksaminen:Maksa jäsenmaksu kerhon tilille: FI 77 8000 2505 9450 05. Laita nimesi ja/tai kutsusi viestiosaan)


Raimo, OH3RV; valittiin yksimielisesti jatkamaan puheenjohtajana:
http://www.oh3ac.fi/OH3RV.jpg

KERHON PUHEENJOHTAJAT
Arvi Hauvonen; OH3PP 1930-
Olli Virtanen; OH3TE 1956-1967
Lasse Hakoaho; OH3WD 1968-1974
Veikka Vohlonen: OH3ZM 1975-1976
Isto Launne; OH3VS 1977-1979
Arvo Ritmala; OH3ZP 1980-1981
Pentti Lareva; OH3TY 1982-1984
Leena Saikko; OH3HF 1985-1992
Kalle Mäkelä; OH2MFS 1993-1994
Pentti Lareva; OH3TY 1995-1996
Jyrki Uimonen; OH3NIX 1997-2000
Leena Saikko; OH3HF 2001
Pentti Lareva; OH3TY 2002-2005
Esa Rössi; OH3MUQ 2006-2007
Pekka Mielonen; OH3JMJ 2008-2013
Raimo Virtanen; OH3RV 2014-


Hallitukseen saatiin kerholle tyypilliseen tapaan pientä uudistumista ja mukaan tuli myös nuorempia radioamatöörejä. Hallitukseen valittiin Harri, OH3UP; Jari, OH2BU; Pekka, OH3JMJ; Vesa, OH3FYE; Päivi, OH3SL; Marko, OH3MN (uusi); Lauri, OH3RL (uusi); ja Markku, OH3MX (uusvanha).

Raimo, OH3RV; ja Jari, OH2BU; johdattivat sitten kokousväen kerhon toiminnassa ansioituneiden palkitsemiseen. Kerhon hallituksen kokoukset ovat viimeiset kuusi vuotta olleet aina julkisia ja avoimia. Ei ole asioita, jotka eivät kestäisi jäsenistön korvia. Nyt hallitus oli tehnyt poikkeuksen ja pitänyt ”salaisen puhelinkokouksen” valitessaan kerholle uuden kunniajäsenen:

Uusi kunniajäsen ja ”Vuoden kerholainen” -tunnustuspalkinnot

Kerhon kunniajäseneksi kutsuttiin Harri, OH3UP:
http://www.oh3ac.fi/Kunniajäsen%20Harri.jpg

Harri, OH3UP

Harri on saanut lupansa vuonna 1980 ja toiminut parisen vuosikymmentä aktiivisena kerhon toimihenkilönä. Harri on se, joka järjestää kerhon kesäleirit ja tapahtumat, kerää arpajaispalkinnot ja on aina valmiina tulemaan mukaan talkoisiin. Tämän lisäksi hän huolehtii kerhon taloudesta taloudenhoitajana ja hakee myös postin kerhon postilokerosta.

… ja tietenkin … Harrihan oli juuri numeroimassa arpalippuja kun kokoukselle ilmoitettiin valinnasta. Aplodit olivat valtavat ja kovat.

KUNNIAJÄSENET
OH3QF, Reijo Simonen(sk)
OH3OK, Solmu Kantola(sk)
OH3RD, Olle Ekberg(sk)
OH3TE, Olli Virtanen
OH3WK, Reijo Lindewall
OH3TY, Pentti Lareva
OH3HF, Leena Saikko
2009 OH2PR, Kai Aho
2009 OH2TO, Seppo Murtomaa
2010 OH3UK, Unto Kokkarinen
2015; OH3UP, Harri Taivalmäki


Kerhon 85-vuotisjuhlavuoden ja runsaan toiminnan vuoksi ”Vuoden kerholainen” -palkintoja jaettiin useampia.

”Vuoden kerholainen 2015” palkinnot saivat
Marko, OH3MN; ja Alexandra, OH3MN/YL;
Kalevi, OH3NAO;
Olli-Jukka, OH2OP;
Pasi, OH2EIC.

Marko, OH3MN; ja Alexandra, OH3MN/YL;
http://www.oh3ac.fi/OH3MN.jpg

Marko on kerhon uudempia jäseniä mutta kokemukseltaan jo varsinainen OT myös radioasioissa. Kun kerholla on tietokoneongelmia tai vastaavia, yleensä Markoa pyydetään aina ratkomaan asiat. Tämän lisäksi häneltä on valmistuva kerhon toistinaseman uusi logiikka heti kun itäisen radiomaston uusi laitekoppi on lähiaikoina valmis.

Alexandra, Markon parempi puolisko, on ollut useamman kerran täydentämässä Markon hyvää työtä ja mm. kerhon Ruskaleirillä ja ”Kätevä, Tekevä”-messuílla valtavana apuna. Syntyjään ranskalaisena Alexandra tuo juuri sopivan määrän lisää pippuria kerhon jo muutenkin kansainväliseen ilmapiiriin.

Kalevi, OH3NAO;
http://www.oh3ac.fi/Kalevi.jpg

Kalevi, OH3NAO;
Kalevi sai lupansa jo 1985 mutta alkuajan innostuksen jälkeen – meille useimmille tyypillisesti – perhe, työ ym veivät mielenkiinnon. Kalevi palasi takaisin muutama vuosi sitten ja suoritti lähes moitteetta yleisluokan tutkinnon. Kalevin kuulee kaikilla bandeilla ja mm. Facebookista löytyy hienoja kuvia antenniasetuksista kesämökillä.

Kalevi on vastannut kerholle lahjoituksena saadun linukasta – ja toki paljon muustakin – ja sen uudesta virtalähteestä. Nyt äänettömästi huokaileva poweri pitää tehot yllä. Kalevi on aina avulias, osallistuu mahdollisuuksien mukaan talkoisiin ja yhteisiin tekemisiin. Kerhoilloissa Kalevin huumori pitää aina muutkin iloisena.

Olli-Jukka, OH2OP;
http://www.oh3ac.fi/OH2OP.jpg

Olli-Jukalla, kotoisasti OJ, on mielettömän laaja yleistietämys lähes kaikesta. Ilmankos hän sai 3699:llä nopeasti lisänimen ”professori”, kunnianimen jota pystyy ainoastaan Jouko, OH2UN; haastamaan. Perusluokan ja yleisluokan OJ suoritti muutama vuosi sitten toisella kädellä parin minuutin välein.

Laajasta osaamisestaan huolimatta OJ ei missään tapauksessa ole ”besserwisser”, vaan hän jakaa ja lahjoittaa tietämystään ja osaamistaan vain tehdessään kerhon toiminnalle ja kehitykselle tärkeitä esityksiä. OJ:ta voi kutsua myös kerhon ”ajatushautomoksi.” Jos OJ:n kaikki mielettömän hyvät ideat pystyisi toteuttamaan, kerhon jäsenmäärä olisi ylittänyt 3700 jo aikoja sitten. Valitettavasti voimavaramme ovat rajalliset ….

OJ:lla on vahva tausta myös Lahden Radioharrastajissa, eräässä Suomen vanhimmassa ja edelleen aktiivisessa DX-kuuntelijayhdistyksessä.

Pasi, OH2EIC;
http://www.oh3ac.fi/Pasi.jpg

Myös Pasi, OH2EIC; on kerhon nuorempia jäseniä. Perusluokka toteutui muutama vuosi sitten ja yleisluokka täydentyi kerhon preppauskurssilla. Teknisesti lahjakas Pasi osti, korjasi, rakensi ja pystytti itselleen Artjärvelle hyvän HF-aseman. Mutta usein Pasin kuulee 80 m:n lisäksi kerhon toistimilla.

Pasilta saa aina konkreettisen ja fyysisen avun. Niin monta kertaa tämä on koettu, kun tarvitaan apua antennitalkoissa. Pasi ei ole uhkarohkea tai pelkäämätön, mutta osaa ja uskaltaa tehdä mm. antenni- ja mastoasennuksia, joita toiset miettisivät viikkokaupalla. Pasi on ollut aktiivisesti mukana kerhon kursseilla ja viimeisellä kurssilla, kun opetuksena oli todellisten yhteyksien pitäminen bandilla, mutta kellonaika ja kelit olivat epäsuotuisat, Pasi ajoi 30 km kotiasemalleen ja toimi vasta-asemana.

Vieraiden esittely

Vuosikokouksen jälkeen siirryttäessä ohjelmassa eteenpäin Jari, OH2BU; esitteli paikalle saapuneita kunniavieraita: Esko Sutela, Päijät-Hämeen MPK:n viestivastaava, Jouko, OH2QF; ”Lue ja ihmettele” -kirjan kirjoittaja, Olavi, OH2RC/OH2KFB; kerhon tapahtumien vakiovierailija, Pasi, OH3EVH; Nastolan FM Pasi-radion vetäjä jne sekä tietenkin Päivin, OH3SL; joka huolehti illan musiikista …. tunnelmaa riitti.

Maarit, OH2EQS/äiti; ja Lauri, OH3RL; kiersivät koko illan aikana pöydästä toiseen, kaatoivat kahvia ja glögiä vieraille ja pitivät huolta, että puurolautanen oli täynnä.

Kerhon 85-vuotismuistelu

Tämän jälkeen muisteltiin kerhon 85-vuotista historiaa ja vähän muutakin kerhon kunniajäsenen, OT Penan, OH3TY; johdolla. Penan kysymyksen siitä, moniko on lukenut kerhon 75-vuotishistoriikin, nousi käsistä puolet. Pena antoikin muille

Pena alusti kertomalla mielenkiintoisia tarinoita omalta amatööriajaltaan. Jouko, OH2QF; lisäsi juttuun oman kommenttinsa. Seppo, OH2TO; vetosi huonoon muistiinsa mutta löytyihän sieltä mielenkiintoisia tapahtumia 1950-luvulta. Yrjön, OH3CK; isä Eino oli ollut aikanaan OH5NQ ja Lahden pitkäaaltoaseman työntekijöitä. Sami, OH3BBK; kertoi urastaan hamia ja Tero, OH3EQN; viime vuoden uusi amatööri kertoi vielä lyhyestä urastaan.

Arvonta

Paljon olisi ollut kerrottavaa mutta yleisö odotti jo illan pääasiaa – arpajaisten arvontaa.

Arpoja oli myynnissä 320 ja muutamaa vaille kaikki myytiin. Kiitos arpojen ostajien, nyt kerhon hallitus voi paremmalla omallatunnolla taas sijoittaa varoja mm. ilmoitukseen kursseista Etelä-Suomen Sanomissa.

Arpajaispalkintoja oli tullut arvottavaksi 40-50 kpl. Kiitos kaikille lahjoittaneille: OH3MN, OH2TO, OH2NZA; OH2PR; OH2BU; OH3UP jne ….

Arvonta meni melko nopeasti – Harri, OH3UP; kuulutti palkinnon, illan nuorin, 14-vuotias Topi, OH3EIO; toimi onnettarena ja Jari, OH2BU; kutsui voittajan paikalle.

http://www.oh3ac.fi/Topi.jpg

Lohdutuspalkintojen jälkeen kaikki arpaliput palautettiin takaisin ja Topi, OH3EIO; nosti voittoarvan nro 137: Seppo, OH2MJG. Seppo mietti hetken ja totesi hänellä jo olevan rigin joten ”annetaan palkinto takaisin”. Topin nostaessa arvan nro 122 voittajaksi tulikin illan kunniavieras Jouko, OH2QF. Onneksi olkoon Joukolle …. Palkintona oli siis Kenwood TS-820S 100 W HF-rigi.

Jälkipyykki

Illan hämärtyessä paikat laitettiin yhteisvoimin kuntoon, tavarat ja pöydät paikoilleen ja vielä seuraavana päivänä Lauri, OH3RL; ja Harri, OH3UP; kävivät imuroimassa ja luuttuamassa kaikki tilat sekä palauttamassa kaiken ”tip-top” -kuntoon.

Vastaavasti Kalevi, OH3NAO; vei paikalliseen kierrätyskeskukseen, Patinaan, laatikollisen laiteroinaa. Seitsemästä laatikosta kuuden tavarat olivat siis siirtyneet vielä uusiokäyttöön!

Kiitokset!

Kiitokset mukavasta illasta kuuluvat tietenkin kaikille osanottajille.

Mutta erityisiä kiitoksia kuuluu Maaritille, OH2EQS/äiti; joka huolehti puuronkeitosta ja tarjoilusta yhdessä Laurin, OH3RL; kanssa. Päivi, OH3SL; yhden naisen mutta tuhannen rautalangan bändi vastasi musiikista. Sekä tietenkin tämän lisäksi Timo, OH3FVW; Vesa, OH3FYE; Kalevi, OH3NAO; ja moni muu joka auttoi järjestelyissä.

Kirjoitti: Jari, OH2BU

Kuvakimara:


http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK1.jpg
Olli-Jukka, kotoisasti "OJ" ylpeänä mutta yllättyneenä "Vuoden kerholainen"-tunnustuksesta.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK2.jpg
Esko Sutela, MPK:n Päijät-Hämeen viestivastaava sai monta uutta kontaktia illan aikana.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK3.jpg
Aulaan kerätyt poisvietävät tavarat saivat jonoa aikaan.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK4.jpg
Kerhon kunniajäsen, OT Kai, OH2PR

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK5.jpg
Maarit, OH3EQS/äiti; keitti makoisan puuron ja jouti hiljentämään mulvivän yleisön
saadakseen puurojonon järjestykseen

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK6.jpg
Kirjailija ja radioamatööri Jouko Kottila, OH2QF.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK7.jpg
Illan pää- ja sivupalkintoja.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK8.jpg
Tero, OH3EQN; Tomi, OH3FWH; ja Tomi.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK9.jpg
Arvokkaita herroja: Tapani, OH3RT; Markku, OH3MX/OH3EAU; ja Vesa, OH3FYE.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK10.jpg
Päivi, OH3SL; aina suloisan myhäilevänä artistina.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK11.jpg
.... vain pieni osa tarjoilusta ...

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK12.jpg
... kuva kertoo kaiken ....

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK13.jpg
Jaska, OH3LV; ja kimput .....

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK14.jpg
Jari, OH2BU; kertoo, Raimo, OH3RV; kuuntelee ja juhlapari Marko, OH3MN; ja Alexandra pelkäävät
mitä vielä on tulevan.

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK15.jpg
OOT Pena, OH3TY; ja voitontuuletus

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK16.jpg
Jouko, OH2QF; OJ, OH2OP; ja Olavi, OH2RC/OH2KFB

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK17.jpg
Kaman katsojia jonoon saakka

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK18.jpg
Kai, OH2PR; johti vuosikokoutta ja edessä pöydällä olin etänä Gerd, DL2SB/OH5SB

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK19.jpg
Sami, OH3BBK

http://www.oh3ac.fi/kuvat15/VK20.jpg
Tero, OH3EQN

Kiitos kuvista Seppo, OH2TO; ja Ilkka, OH3EFZ.

Lisää samoja ja uusia kuvia löydät Ilkan, OH3EFZ; albumistahttps://drive.google.com/folderview?id=0B4LS59mCR1xDZ1gwWnlEaWlGLTA&usp=sharing

<a href="index.html" target="_blank"><p>... ja tästä pääset takaisin etusivulle</p>

Palaa sivulle “Tapahtumat ja muu tiedotus”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa